מהי אסטרטגיה אישית
ואיך היא יכולה לעזור לך?

אסטרטגיה אישית מלווה אותנו בתהליכים אישיים ומקצועיים . כאשר נבין מה עובד הכי טוב עבורנו באופן אישי, נוכל לתכנן איך להגיע למטרה אותה הצבנו.

מהי אסטרטגיה אישית
ואיך היא יכולה לעזור לך?

אסטרטגיה אישית מלווה אותנו בתהליכים אישיים ומקצועיים . כאשר נבין מה עובד הכי טוב עבורנו באופן אישי, נוכל לתכנן איך להגיע למטרה אותה הצבנו.

“אסטרטגייה אישית”, כך בחרתי לתאר את השירות המרכזי שלי, מאחוריו מסתתרים לא מעט סיפורים ותהליכים, אנשים בצמתים ובמקומות שונים בחיים, שכולם מתכנסים תחת צורך מסוים – וכל אחד מהם מלמד אותי עוד קצת על הדרך שבה אני רואה אסטרטגייה – כתהליך אישי לכל דבר.

אבל בואו נתחיל מההתחלה. 

ההגדרה המילונית של אסטרטגיה היא תכנית פעולה כוללת ומפורטת (ראה ערך אסטרטגיה בויקיפדיה). 
בדרך כלל אסטרטגיה מזוהה עם העולם העסקי והארגוני, כאשר הדגש הוא על תכנית פעולה הכוללת מכלול פעולות שגורמות להנעה לעבר מטרה מוגדרת.  

אז איפה החיבור בכלל לעולם של האנשים בבית, של “החיים עצמם” ומה הקשר לאסטרטגיה? 
אני רואה קשר הדוק בין ההתנהלות שלנו בעולם הזה שבחוץ, שדורש מאיתנו תכנית פעולה עסקית, מקצועית או אישית ובין מה שקורה בתוך העולם שלנו – בתוך הבית. דרך ההתנהלות שלנו בבית תשקף גם את התנהלותנו בחוץ ולהפך. אך לרוב, התכונות, הדפוסים, ההתנהגות, דרכי החשיבה שסיגלנו לעצמנו מתוך ההתמודדות היומיומית בבית – משקפים גם את הדרך שבה נתנהל בחוץ. 

כדי לפשט את ההסבר, בחרתי להשתמש בדוגמא מייצגת לרובנו. המשימה אותה כולנו אוהבים (או שלא?) – ניקיון הבית. 

זה אולי נשמע לכם לא קשור לנושא, אבל בואו נראה איך זה מתפתח. 

המשימה מחולקת למספר שלבים :

  1. הגדרת המשימה (לצורך העניין : ניקיון של הבית).
  2. הגדרת לו”ז לביצוע המשימה (עד יום ראשון הבית צריך להיות נקי). 
  3. הגדרת גבולות הגזרה בביצוע המשימה (באים אורחים והבית חייב להיות נקי, יש לי אורחים ביום שבת ואין מצב שאני משאירה את הבית מלוכלך, סתם כי בא לי…). 
  4. איך ניתן לבצע את המשימה ? לנקות בעצמי/לקחת עוזרת/לבקש מהמשפחה שתנקה כי הם חייבים / לרתום את כל הילדים שלי ליום ניקיון משפחתי. 
  5. כמה עולה לי המשימה? ללא עלות במידה ומבצעים In House (ביצוע עצמי) או בעלות של X ₪ במידה ומפעילים צוות ניקיון חיצוני (עוזרת בית / חברת ניקיון וכו’..). 
  6. האם שווה לי להשקיע בפתרון שאני מעדיף? 
  7. במידה וכן (או לא) – קבלת החלטה על בסיס הנתונים שהובאו עד כה. 

ממש כמו בעולם המקצועי, זוהי אסטרטגיה. תוכנית פעולה מוגדרת שמשלבת ומחברת בין כל הצרכים, השיקולים ושלבי העבודה שיעזרו לנו להשיג מטרה מסוימת. 

מכאן, אסטרטגיה מלווה אותנו בכל מיני תהליכים אישיים ומקצועיים בחיים, החל מהחלטות קטנות ועד גדולות ומשמעותיות. 
אנחנו יכולים ליצור לעצמנו כלי משמעותי – הבנה אסטרטגית אישית של דרכי החשיבה והתכנון שלנו. בעצם, לשאול את עצמנו “מה עובד הכי טוב עבורנו?”, “מה אנחנו צריכים כדי להגיע למטרה?”, “מהם שלבי הפעולה שקל לנו ליצור ואלו שיספקו לנו אתגרים אבל מרגישים נכונים?”. יש אינספור שאלות שמתאגדות תחת האסטרטגיה האישית, זו המתאימה לנו ורק לנו. 

מתוך ההבנה הזו חיברתי בין אסטרטגיה לאימון אישי וכך נולד האימון האסטרטגי. 

מהו תהליך אימון אסטרטגי? 

אני מלווה את הלקוחות שלי ובונה יחד איתם, בהתאמה אישית, תהליכים אסטרטגיים להתפתחות אישית ומקצועית. 
במילים אחרות, אנחנו בונים יחד תוכנית פעולה שעוזרת לאדם להגיע מהסטטוס הנוכחי שלו, שמתבטא בשגרת חיים אוטומטית לסטטוס חדש, שבו הוא יוצר לעצמו את החיים שהוא רוצה. 

לתוך העבודה שלי הכנסתי כלים ופרקטיקות מהעולם העסקי וגם מהעולם האישי, האימוני. עולם העסקים מלמד אותי לא מעט על ההתנהלות האישית שלי, דרך החוויות והניסיון שאני צוברת בדרך. את העולם העסקי לא נוכל לפצח או להתקדם בו, מבלי להבין את החסמים האישיים שלנו ואת הדרך שבה אנחנו רואים את העולם. 
בתהליכי הליווי שלי, אני מפצחת יחד עם הלקוחות שלי את החיבור הזה – ויוצרת את תוכנית הפעולה האסטרטגית המדויקת עבורם. 

אז אם מעניין אתכם לשמוע עוד , כנסו לקרוא על השירות. 

ובכל מקרה, אני מזמינה אתכם לחשוב על ההתנהלות שלכם בבית ואיפה יש התנהגויות זהות גם במסגרות אחרות בחיים שלכם, האם יש מוטיבים שחוזרים על עצמם? והאם יש דרך לעבור לתהליכים מסודרים, גם במשימות פשוטות של הבית , חומר למחשבה… .

אני מאמינה בפרגון הדדי, ולכן קרדיט לתמונה : Photo by bantersnaps on Unsplash

אולי יעניין אותך גם

האם אתם מכורים לפוקר?

האם אתם מכורים לפוקר?

משחק הפוקר נתפס לרוב כמשחק אסטרטגיה וכיף עם חברים, ולמרות זאת, המתח, ההפסדים והצורך בהשגת ריגוש ותוצאות, עלולים להשפיע על השחקנים, הרבה מעבר למשחק עצמו. התשוקה למשחק, עלולה בקלות להפוך לתלות, כזו שיכולה להוביל לדפוסי התנהגות שממש מזכירים התמכרות.

קרא עוד »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן