פוקר זה החיים

אז למה באמת מומלץ עבורכם ללמוד לשחק פוקר טורנירים, ככלי להתפתחות אישית ומקצועית?

פוקר זה החיים

אז למה באמת מומלץ עבורכם ללמוד לשחק פוקר טורנירים, ככלי להתפתחות אישית ומקצועית?

פוקר הוא אחד מהמשחקים היותר שנויים במחלוקת בשיח הציבורי, ואני לגמרי מבינה למה.
רוב האנשים פשוט לא מבינים “מה הקטע” של המשחק הזה ולמה כולם משחקים אותו ולכן, יותר מאשמח לצלול לנושא הזה, מההכרות המקצועית והאישית שלי בהקשר למשחק.

דיסקליימר 😊 – אין בכתבה זו להוות המלצה משום סוג לגבי משחק בארץ, חוקיותו או כל פקטור אחר שישפיע על קבלת ההחלטות שלכם במשחק.

אז נתחיל מההקדמה, למה המשחק הזה כל כך שנוי במחלוקת?  

ראשית, פוקר קשור לעולם ההימורים ומעצם שיוכו לעולם הזה, הוא כבר משויך למשחק מזל, משחק הימורים, משחק ממכר או משחק שניתן להפסיד בו הרבה כסף.

לצערי זה נכון, הרבה אנשים נמשכים למשחק הזה כי יש בו תחושה של “כסף קל”, אבל האמת היא שזה ממש רחוק מאוד מהעולם האמיתי.

פוקר מצד אחד נחשב למשחק של אסטרטגיה ומיומנויות וענף פוקר הטורנירים מאוד מתפתח בארץ ובעולם כפן הספורטיבי והתחרותי סביב פוקר הטורנירים.
אבל בהחלט, מהצד השני –יש בו אלמנט של מזל, קיימים משחקי קאש (מזומן) בבתי קזינו בהם החוקים קצת יותר פתוחים וכנראה אפשר להפסיד בהם הרבה מאוד כסף בלי בקרה ושליטה עצמית, וזה מה שבסופו של יום עלול להוביל, בחלקו, לבעיות של התמכרויות, הימורים ופגיעות כלכליות.  

בארץ דרך אגב, המשחק אינו חוקי בזכיות קאש (מזומן), אבל, שחקנים שעברו קורסי פוקר מקצועיים יכולים לשחק פוקר טורנירים, גם בישראל, במסגרת רישום מסודר במועדוני / בתי הספר לפוקר ובהתנייה לזכיה בשוברים או פרסים ולא בכסף.

פוקר הוא משחק חברתי, שמושך אליו אנשים מרקע שונה. אני מרגישה שזה פקטור משמעותי ביחסי הציבור שיש למשחק הזה, דווקא בגלל הדינמיקה החברתית השונה, שיכולה להוביל להבדלים בתפיסת הפוקר, הבדלים בסוג המשחק או בהתייחסות אליו ובכללי, באווירה סביב השולחן.

באותה נשימה, פוקר טורנירים גורם לנו לעבור דרך משמעותית מול עצמנו (במקביל לחוויה החברתית של המשחק) ומעצם היותו מעצים תחושות ורגשות, הוא יכול להוות מקור לבעיות רגשיות או מנטליות. הסיכון, הלחצים שיש במשחק והיכולת לספוג הפסדים או להתמודד עם רווחים, מאוד משפיע על השחקן כאדם, ויש לנהל את פקטורי הלחץ, הסטרס והחרדה בתוך המשחק.

לסיכום החלק הזה, פוקר מושך תשומת לב רבה, לא רק בגלל המשחק ויחסי הציבור שלו, אלא גם בגלל ההשפעות הרחבות שהוא יכול להיות מקושר אליהן, השפעות כלכליות, חברתיות ומנטליות במקביל לרגולציות המקומיות והחוקיות.

*******

אז למה כן כדאי ללמוד פוקר (טורנירים)?
מצרפת חלק מהיתרונות הרבים של המשחק המופלא הזה:  

  1. פיתוח כישורים אסטרטגיים

פוקר הוא משחק שמשלב בתוכו תכנון ואסטרטגיה לטווח קצר וארוך.

הצלחה בפוקר דורשת הרבה מעבר להבנת חוקי המשחק. הצלחה בפוקר דורשת יכולת לתכנן את מהלך המשחק בצורה חכמה או מתוחכמת.

כשאתם לומדים לשחק פוקר, אתם לומדים לחשוב קדימה, לנתח את פעולות היריבים שלכם סביב השולחן ולבצע החלטות תוך כדי ניהול סיכונים. כל החלטה שלכם יכולה ומשנה את מהלך המשחק, מה שמפתח בהתאמה את הכישורים שלכם גם בתחומי אחרים.

  1. שיפור יכולות ניתוח והבנת אנשים

חווית ההתמודדות וההתנהלות שלנו כשחקנים, מול יריבים שמנסים להסתיר (או לא) את כוונותיהם, מחדדים עבורנו את היכולות לזיהוי קריאת שפת גוף, זיהוי סימנים מקדימים למהלכים, מאפייני תגובות שלהם ומאפייני התגובות שלנו בהתאמה.
אני תמיד אומרת שאיזה כיף שיש לנו מגרש משחקים כזה, שמאפשר לנו להיות אנשים בעלי מיומנויות חיים גבוהות יותר ביום יום. הפוקר מאפשר לנו לפתח כישורים נדרשים וחשובים בעולם האמיתי, בין אם בעסקים או במצבים חברתיים שונים, והכי חשוב – תוך כדי סיכון מחושב של ההשקעה שלנו במשחק.

  1. ניהול סיכונים והחלטות תחת לחץ

משחק הפוקר מלמד אתכם לקבל החלטות בזמן אמת, גם כאשר מופעל עליכם לחץ חיצוני של שחקן אחר או לחץ זמן בתגובה. לכל החלטה שתקבלו, יש יתרונות וחסרונות, יש סיכונים והזדמנויות, כך שאם תעבדו על קבלת ההחלטות במשחק שלכם, כך גם תלמדו לנהל מצבים מורכבים ולשמור על קור רוח, ועוד יותר, במקרים כאשר הסיטואציה היא לא כפי שתכננתם מראש.

  1. התפתחות מנטלית

חשוב לי ממש להפריד את הסעיף הזה משאר הסעיפים, כי בעיניי – החוסן הרגשי והמנטלי שלנו, הוא זה שקובע איך נגיב, בזמן האמת.
ולכן, הדבר הכי משמעותי בעיניי במשחק הזה הוא שהוא מאפשר לנו לפתח חוסן מנטלי גבוה מאוד, כל עוד נעבוד עליו כמובן.

  1. זה באמת משחק נהדר

מעבר לארבעת הסעיפים הקודמים, באופן אישי אני מרגישה, שפוקר הוא אחד המשחקים הכי חכמים, אינטליגנטים ומהנים שיש.

המשחק מציע שילוב נהדר לעבודה אישית פנימית לבין פיתוח מיומנויות קבוצתיות חברתיות, ובנוסף – מאפשר לנו לפתח יכולות של שיפור טכניקות משחק, התפתחות אישית ומקצועית ובעיקר המון פאן.

♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️♣️

אז למרות שפוקר יכול להיות לעתים שוני במחלוקת, ללמוד לשחק פוקר הוא הרבה יותר מסתם לשחק משחק קלפים.

מדובר על הזדמנות לפתח מגוון רחב של כישורים אישיים, שיכולים לשמש אתכם בחיים מחוץ למשחק עצמו.

בעיניי, הפוקר הוא משחק אינסופי, הוא כל הזמן מתפתח וכל הזמן אפשר להתפתח בתוכו, איזה כיף שאפשר לשפר מיומנויות בתחום כל כך כייפי, במשך כל החיים.

ולסיכום – לא סתם המשפט הכי שכיח בין שחקני הפוקר הוא ש”פוקר זה החיים“, פשוט כי הוא כזה, וכל דבר שנלמד דרך המשחק, יהווה למידה משמעותית יותר בחיים מחוץ אליו.

אז מה אומרים? עשיתי לכם חשק?
במידה וזקוקים להמלצות איפה ללמוד בהתאם לרמה שלכם, תשאירו פה תגובה למטה ויותר מאשמח לעזור. 

קרדיט לתמונה – ליידיס, בית הספר לפוקר לנשים בלבד (גילוי נאות – הייתי היועצת העסקית של ליידיס במשך השנתיים הראשונות להקמת בית הספר).

אולי יעניין אותך גם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן